Vraag: Hoe verzeker ik mijn zonnepanelen?

0
1514
zonnepanelen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Vraag: “Ik wil graag zonnepanelen aanschaffen, maar hoe moet ik die verzekeren?”

Jos van der Vlugt:”Steeds vaker krijgen wij vragen over zonnepanelen. Nederland is aan het verduurzamen en bij deze nieuwe technologieën weten klanten niet altijd precies wat te doen. Vallen de panelen nou onder de woonverzekering of inboedelverzekering?”

Koopwoning: opstalverzekering voor zonnepanelen

“U weet natuurlijk dat als u een koophuis heeft, het zeer verstandig is om een opstalverzekering af te sluiten voor eventuele schade aan uw huis. Een opstalverzekering vergoedt schade aan alles wat aan uw huis vastzit. Mocht u een huis hebben met een plat dak, dan kan het zo zijn dat de zonnepanelen los op het dak staan. Hierdoor vallen ze niet bij iedere verzekeraar onder de opstalverzekering. Controleer dit goed in de polisvoorwaarden van uw verzekering.”

Huurwoning: alleen met uw inboedelverzekering

“Als u een huis huurt, hoeft u niet zelf de opstalverzekering te regelen. U kunt de zonnepanelen dan meeverzekeren via uw inboedelverzekering onder het zogenaamde huurdersbelang. Hiermee verzekert u alle verbeteringen aan uw huis die u zelf heeft aangebracht. Het maakt dan niet uit of u een plat dak heeft of niet.”

Meer weten? Neem snel contact met ons op via 0252 – 416850 of info@vdsd.nl!

verzekeringen-online.nl