Goed verzekerd op vakantie? Deze 3 verzekeringen heeft u minimaal nodig

0
1470
vakantie
⏰ Leestijd: 2 minuten

Bent u al helemaal klaar voor de zomervakantie? Wordt het dit jaar een all-inclusive vakantie, kamperen in Zuid-Frankrijk of misschien een actieve vakantie? Het is erg belangrijk dat u goed verzekerd bent tijdens uw vakantie. Een reisverzekering is voor de hand liggend. Maar welke verzekeringen zijn nog meer noodzakelijk? Wij zetten de drie verzekeringen die u minimaal nodig heeft om goed verzekerd op vakantie te gaan op een rij.

Reisverzekering

De belangrijkste verzekering is een reisverzekering. De reisverzekering is de basisverzekering voor uw vakantie. De reisverzekering is uit te breiden met verschillende dekkingen die het beste de risico’s dekken van uw vakantie. Denk bijvoorbeeld aan onvoorziene medische kosten, gestolen of verloren bagage of kosten van schade die u maakt aan het eigendom van anderen. Gaat u veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Let altijd goed op de polisvoorwaarden van de verzekering

Annuleringsverzekering

Het kan helaas altijd voorkomen dat de reis onverwachts geannuleerd dient te worden. Zeker bij een actieve vakantie, is de kans op een blessure aanwezig. Maar een noodgeval in de familie of anderszins, kunnen ook roet in het eten gooien, waardoor u de vakantie moet beeindigen of uit moet stellen. Een annuleringsverzekering uitkomst. Met een annuleringsverzekering beëindigt u kosteloos uw reis. Laat u wel goed voorlichten, de voorwaarden van een annuleringsverzekering verschillen namelijk per verzekeraar.

Autoverzekering, Globetrotter verzekering of andere zaken?

Bent u van plan om een auto te huren tijdens uw vakantie? Let dan goed op de autoverzekering van de verhuurder of reisorganisatie. Wellicht is het nodig om nog aanvullende verzekeringen af te sluiten. Vaak biedt de verhuurder ter plekke ook nog (zeer prijzige) extra verzekeringen aan. Als u zich goed hebt laten voorlichten én verzekeren, weet u zeker dat u zich aan de balie van het autoverhuurbedrijf niets extra’s hoeft laten aansmeren.

Gaat u voor langere tijd op reis i.v.m. stage of werk? Dan kunt u baat hebben bij het afsluiten van een Globetrotter verzekering. Wederom is het van belang u goed te laten adviseren, zodat u zeker weet dat echt al uw activiteiten en materialen goed verzekerd zijn tijdens uw verblijf in het buitenland.

Twijfelt u of u de juiste reisverzekeringen heeft afgesloten voor uw vakantie of verblijf in het buitenland? Neem dan contact met ons op!