WhatsApp voorkomt woninginbraak

0
635
whatsapp
⏰ Leestijd: 1 minuut

Bent u lid van een buurtapp?

Grote kans dat het antwoord ‘ja’ is. Het aantal WhatsApp groepen met buurtbewoners voor inbraakpreventie stijgt namelijk snel. Gevolg: het aantal inbraken daalt.

Dat blijkt uit onderzoek van de stichting NIPW. “Een WhatsApp alertgroep met buurtbewoners blijkt een zeer effectief middel tegen inbraken in de wijk”, aldus Coen Staal, voorzitter van Stichting NIPW.

Stijging

De resultaten van het onderzoek onder 788 huishoudens eerder dit jaar laten een stijging van het aantal Buurt-WhatsAppgroepen zien. In september 2016 was 24,7% van de ondervraagden aangesloten bij een WhatsApp Buurtpreventie groep. In maart 2018 was dit percentage gestegen naar 26,7%.

Aansluiting

Ongeveer de helft van de ondervraagden (45%) is nog niet aangesloten bij een buurtapp, maar wil dat wel graag. Een opvallende conclusie van het onderzoek is dat diegenen vaak niet weten hoe en waar ze zich kunnen aanmelden. Wie beheert de WhatsApp groep? Moet ik bij al mijn buren aankloppen? Aan wie moet ik mijn telefoonnummer doorgeven? Dit zijn een aantal van de vragen waar deze mensen mee worstelen.

Stichting WABP

Sinds juni 2015 biedt de stichting WABP buurtbewoners een WhatsApp Buurtpreventie groep. Er zijn nu al meer dan 8.000 groepen actief. Een groep wordt beheerd door één of meerdere buurtbewoners. Leden kunnen elkaar via WhatsApp snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals inbraak of een verdacht persoon in de omgeving. Op wapb.nl zijn de actieve WhatsApp groepen te vinden.

Bent u goed verzekerd tegen woninginbraak? Wij nemen graag de tijd om samen met u uw situatie door te nemen. Neem snel contact met ons op!