Wij lopen voor de kanjers in de zorg met 3FM Serious Request!

0
189
⏰ Leestijd: 2 minuten

Elk jaar probeert 3FM weer zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed, actueel doel. Dit jaar moet het natuurlijk even anders. Zes dj’s gaan van 18 tot en met 24 december in lockdown op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie voor 3FM Serious Request: The Lifeline. En VDSD doet mee! 

Lopen, lopen, lopen

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. De drie dj-duo’s maken met z’n allen 24 uur per dag live radio, maar moeten ook 24 uur per dag een loopband draaiende houden. Hiermee motiveren ze de luisteraars om zelf ook in actie te komen door coronaproof mee te lopen in de eigen omgeving en je te laten sponsoren voor elke gelopen kilometer.

Kilometers aangeplakt

Medewerkster Judith van de Meer van VDSD: “Toen de actie van Serious Request 2020 in ons vizier kwam, hebben wij direct onze stoute schoenen aangetrokken en zijn naar de directie gestapt om ons als collega’s te laten sponsoren. En dat is gelukt!

Nu was ons doel om te starten op 23 november om 1750 kilometer te gaan lopen. Wij waren tenslotte al in Barcelona en daarom lopen wij graag door via de Franse kust naar Milaan, Rome om vervolgens virtueel uit te komen in Napels! Dat ging zo goed, dus hebben we er nu ruim 1000 kilometer aangeplakt en ons doel is op Kerstavond aan te komen in Venetië. Dan hebben wij samen met z’n allen ruim 2800 kilometer gelopen voor het goede doel en steunen daarbij het Rode Kruis dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om de druk op de hulpverleners te verlichten met mensen en middelen! VDSD voor de kanjers in de zorg!”

Wat als een grap begon is dus een flink Excel bestand geworden, waarin alle kilometers bijgehouden worden. Van der Meer: “Ons goede doel heeft afgelopen zaterdag landelijke bekendheid gekregen! We waren met onze actie te horen op 3FM.”

Vind je onze actie ook zo leuk? Doneer dan ook!