Steeds meer vraag naar een cyber- en data risks verzekering

0
1761
Cyber & Data Risks verzekering
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Een datalek of inbraak in een systeem waarin u klant- en/of personeelsgegevens opslaat is natuurlijk heel vervelend. De kosten om uw systemen weer goed te beveiligen en nasleep van een cyberaanval kunnen aardig oplopen. Wist u dat er speciaal hiervoor een cyber- en data risks verzekering bestaat?

Meldplicht

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. En soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt).

Cyber- en data risks verzekering

Mocht een bedrijf  te maken krijgen met een datalek dan kan dat grote financiële gevolgen hebben. De sanctie op het niet naleven van de meldplicht kan een maximale boete opleveren  van € 500.000. Wij krijgen steeds vaker de vraag om informatie over de cyber- en data risks verzekering en vooral uit de hoek van de accountants, advocaten, notarissen en andere partijen die klantgegevens in de systemen hebben staan. De premies zijn acceptabel en de dekking bestaat uit 6 onderdelen.

  1. Systeeminbraak
  2. Privacy
  3. Digitale aansprakelijkheid
  4. Hacking
  5. Afpersing
  6. Omzet verlies door cyberaanvallen

Lees hier meer over het belang van cyberverzekering.