Is het slot van uw voordeur wel veilig genoeg?

0
674
voordeursloten
⏰ Leestijd: 1 minuut

Zijn we allemaal ontzettend hard bezig met onze online privacy en databeveiliging, blijkt dat we nog weleens vergeten om dat andere grote ding goed te beveiligen: ons huis…

Meer dan de helft (56,1 procent) van de voordeuren in Nederland zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Minutenwerk

Eén op de acht voordeuren (13,6%) heeft een zwak aluminium beslag. Inbrekers breken binnen één minuut dit soort sloten open. Voor het steviger beslag zonder goede beveiliging gebruiken criminelen het zogeheten cilindertrekken. Het kost niet meer dan twee tot drie minuten tijd voor een inbreker om zo’n slot open te breken. Alleen voordeuren voorzien van beslag met cilindertrekbeveiliging geven voldoende bescherming.

Deur op slot

Uit het onderzoek blijkt verder dat 7,9 procent van de hoofdbewoners de voordeur nooit op slot draait. Een kwart tot 40 procent van de andere huisgenoten, waaronder kinderen, doet de voordeur nooit op slot. Het plaatsen van een anti-inbraakstrip om te voorkomen dat een inbreker een plastic plaatje tussen deur en kozijn steekt, heeft 8,5 procent van de ondervraagden gedaan.

Extra maatregelen

Van de woningen met een slecht beveiligd voordeurslot heeft 1 op de 13 huishoudens (7,5 procent) twee goede extra sloten (boven en onder de voordeur) geplaatst. Een inbreker kiest in zo’n geval meestal een makkelijker doelwit. Eén op de zes bewoners van woningen met slecht voordeurbeslag zegt een driepuntslot te hebben geplaatst. Ongeveer een derde van de respondenten heeft een extra hendeltje aan de voordeur bevestigd.

Wist u dat een (slecht kwaliteit) slot op uw voordeur gevolgen kan hebben voor het claimen bij uw verzekering? Neem contact met ons op voor meer informatie.