Cybercrime: onderschat het niet

0
2155
Cybercrime
⏰ Leestijd: 3 minuten

Steeds vaker horen we in de media van cybercrimes. Oplichting, DDOS-aanvallen en andere cybercrimes zijn aan de orde van de dag. Het merendeel van de bedrijven kiest daarom voor een cyberverzekering. Maar waarom adviseren wij ondernemers nou om een cyberverzekering te nemen?

cyberverzekeringVolgens het CBS komt cybercrime in Nederland meer voor dan fietsendiefstal! Zestig procent van kleine en middelgrote bedrijven sluit de deuren binnen een half jaar na een cyberaanval. Niet alleen uw website of e-mail is kwetsbaar. Kunt u nog zaken doen als iemand uw adressenbestand op slot zet en losgeld vraagt?

MKB-bedrijven gemakkelijke prooi

Binnen nu en twee jaar zal het merendeel van de Nederlandse bedrijven een cyberverzekering hebben afgesloten. Niet zo gek, want uit het onlangs verschenen Europol rapport IOCTA 2017 blijkt dat MKB-bedrijven vanwege hun beperkte beveiligingsbudget steeds vaker aangevallen worden. Europol spreekt zelfs van een ‘explosie van ransomware’ die op de markt komt.cyberverzekering

Cybercrime

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad van de laatste jaren. Omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn slechts een paar voorbeelden. Deze risico’s zijn vaak niet of maar deels gedekt onder traditionele verzekeringen. Wist u dat per ongeluk een bestand met persoonsgegevens naar de verkeerde persoon e-mailen uw onderneming al meer dan twee ton kan kosten?

Afhankelijkheid van systemen

Systemen zijn cruciaal voor het bedienen van uw klanten, maar hun downtime is niet gedekt door de standaard verzekeringen. Alle bedrijven vertrouwen op systemen om hun core business te kunnen verrichten. Een hackaanval, computervirus of (kwaadaardige) handeling van een werknemer kan voor onderbreking van business zorgen.

Waardevolle data

De laatste tijd is Facebook negatief in het nieuws als het gaat om de gegevens die zij opslaan van de gebruikers. Ook uw klantgegevens zijn privacygevoelig. Ook data van leveranciers kan een veiligheidsrisico opleveren. U kunt aansprakelijk worden gesteld als u deze gegevens verliest ongeacht de oorzaak. Met de juiste Cyber en Data Risks verzekering worden de eigen kosten en de schade van derden als gevolg van verlies van data en/of inbreuk op privacy vergoed.

Handige tool

Hoe komt u er als ondernemer nou achter of u een datalek heeft? Kennedy Van der Laan heeft hiervoor een Datalek Quickscan ontwikkeld. Deze scan helpt u na te gaan of er sprake is van een datalek en zo ja, wat u moet doen om er zeker van te zijn dat u tijdig de juiste acties onderneemt richting de Autoriteit Persoonsgegevens en de betrokkenen. Een mooie kosteloze tool om aan uw favorieten toe te voegen!

Verzekeren

Met een cyber- en data risks verzekering heeft u echt een zorg minder. U bent dan namelijk in één klap verzekerd tegen omzetverlies door cyberaanvallen, inbraak in uw systemen, diefstal van privacygevoelige gegevens, gehackte telefooncentrales, hacking en afpersing.

Nieuw: dekking voor de thuissituatie

Sinds kort kunnen wij ook dekking bieden voor de thuissituatie. Vanaf € 12,50 per maand kunt u voor uw gezin ook uw digitale bezittingen verzekeren en beschermen.

Denkt u daarbij onder andere aan bescherming van uw online identiteit, verlies van geld na phishing van uw bank inloggegevens op een niet van echt te onderscheiden website of afpersing na te zijn gehackt.

Onderschat niet welke cyberrisico’s wij tegenwoordig dagelijks lopen…

Laat u niet verrassen door cybercrime, vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw bedrijf of voor u thuis!