Verkeer

Autoverzekering

Er zijn vele verschillende varianten van autoverzekeringen, die ook weer per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen. Maar in de basis zijn er drie hoofdsoorten motorvoertuigenverzekering: WA-verzekering, WA-plusverzekering of een WA-cascoverzekering. Die laatste wordt ook wel allrisk-verzekering genoemd.

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan het motorrijtuig, aan uzelf of aan uw goederen vallen niet onder de WA-verzekering. Schade van andere inzittenden weer wel.

Een WA + Beperkt Casco-verzekering (ook bekend als WA-plusverzekering) dekt het aansprakelijkheidsrisico, en daarnaast onder andere de schade aan het motorrijtuig als gevolg van brand en blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering en inbraak.

Een WA + Volledig Casco-verzekering (allrisk-verzekering) vergoedt niet alleen de schade die u met uw voertuig bij anderen veroorzaakt heeft, maar ook de schade aan uw eigen auto of motor.

Brommerverzekering

De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht voor alle voertuigen, dus ook voor uw brommer. Schade die u veroorzaakt bij anderen wordt met deze verzekering gedekt. Schade aan uw eigen brommer is met deze verzekering echter niet gedekt. Het is wél mogelijk om financiële schade aan uw eigen brommer te verzekeren. U kunt er dan voor kiezen om een WA-plusdekking óf een All-riskverzekering af te sluiten.

Motorverzekering

Als trotse eigenaar van zo´n prachtige motor weet u natuurlijk als geen ander dat een ongeluk in een klein hoekje zit. U beschermt uzelf met speciale kleding en u wilt de beste verzekering voor uw motor. U bent wettelijk verplicht om uw motor WA te verzekeren. Dit is de meest beperkte en daarom ook goedkoopste dekking. De schade die je met je motor toebrengt aan personen of andermans spullen wordt hiermee vergoed. De schade aan uw eigen motor is bij de WA-dekking niet meeverzekerd.

Aanhangerverzekering

U heeft een aanhanger om veilig uw boot of andere zaken te kunnen vervoeren. Om onbezorgd van het ene punt naar het ander te kunnen reizen. Een goede verzekering mag dan niet ontbreken.

Wij adviseren u graag over welke verzekering het beste bij u past. Neem daarom gerust contact met ons op en ga met een goed gevoel de weg op!