Heeft u al van het variabel pensioen gehoord?

0
1401
variabel pensioen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het variabel pensioen is nog relatief onbekend bij veel mensen. Hierdoor zijn er nog maar weinig mensen die gebruik maken van de mogelijkheid van een variabele pensioen. Dit meldt het Financiële Dagblad op basis van onderzoek door Focus Orange. Ook het aantal aanbieders van dergelijke pensioenovereenkomsten blijft achter.

Variabel pensioen: wat is het?

Kiezen voor een variabel pensioen is nu bijna een jaar mogelijk door het intreden van de Wet verbeterde premieregeling. Bij een variabele pensioen wordt het pensioenkapitaal niet in één keer omgezet in een vaste uitkering, maar wordt er met een deel van het pensioenkapitaal na de pensioendatum nog belegd. Dit maakt de pensioenuitkering minder afhankelijk van de marktrente op één moment en kan leiden tot een hoger pensioen.

Beperkt aantal aanbieders

Het aantal aanbieders van variabel pensioen blijft vooralsnog beperkt tot een handvol: Aegon, Allianz, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Zwitserleven. Bij NN kiest inmiddels tussen de 5 en 10% voor een variabele uitkering, bij Aegon is dat inmiddels 25%. Volgens beide verzekeraars zit de belangstelling duidelijk in de lift.

Weinig belangstelling

Pensioenadviseur Cindy Centen van Focus Orange stelt tegenover het FD dat dit er ook voor zorgt dat er bij consumenten weinig belangstelling is voor de variabele oplossing. “Mede omdat pensioenuitvoerders niet of in beperkte mate variabele pensioenen aanbieden, doen ook adviseurs er nog weinig mee. Daardoor zijn de meeste mensen die met pensioen gaan, zich er niet van bewust en vragen zij dus ook niet om een variabele uitkering.”

Heeft u vragen over uw pensioen, of bent u van plan uw onderneming te verkopen? Laat u goed adviseren door één van onze gecertificeerde pensioenadviseurs. Bel 0252 – 416850 of mail naar info@vdsd.nl.