Tips voor een geslaagde wintersport

0
2107
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het wintersportseizoen is weer begonnen en menig Nederlander glijdt binnenkort weer de Oostenrijkse, Franse of Duitse piste af. Dat is gelukkig vooral genieten, maar helaas kunt u ook geconfronteerd worden met de minder leuke aspecten van de wintersport. Daarom geven wij u graag een paar tips.

Sneeuwkettingen
Winterbanden of niet, uw sneeuwkettingen mag u uiteraard niet vergeten als u op wintersport gaat. En als u ze dan nodig heeft terwijl u in een zware sneeuwstorm staat, dan is het handig als u de gebruiksaanwijzing niet meer hoeft te lezen. Oefen het omleggen van de kettingen dus thuis alvast of bekijk bijvoorbeeld onderstaand instructiefilmpje.

Waar u ook rekening mee moet houden is dat u de sneeuwkettingen niet onder al uw bagage legt. Leg ze op een handige plek in de auto, zodat u ze direct kunt pakken zonder de halve auto uit te laden.

Gestolen ski’s of snowboards
Helaas komen dieven ook op de piste. Diefstal van ski’s en snowboards gebeurt regelmatig. Terwijl u onderaan de piste in een café even uitrust kan het voorkomen dat iemand uw ski’s of snowboard opzettelijk meeneemt. Om dit te voorkomen zijn er een paar tips:

  • Probeer uw materiaal altijd in het oog te houden. Ook als u binnen of op het terras zit.
  • Heeft u ski’s? Zet de ski’s dan niet bij elkaar, aan één ski heeft de dief namelijk niets. In een groep kunt u bijvoorbeeld ook ongelijke paren maken.
  • Gebruik een ski-slot. Helaas is zelfs dit niet 100% diefstalproof maar het zal zeker voor een gelegenheidsdief goed werken.

Bent u goed verzekerd?
U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt maar ongevallen op de piste komen in de praktijk vaak voor. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent en niet achteraf met de hoge zorgkosten wordt geconfronteerd. Bekijk goed wat er in uw verzekering wordt gedekt. Medische kosten in het buitenland bijvoorbeeld, maar ook eventuele reddingsacties met een helikopter.

Gaat u weleens off-piste? Let dan extra op. In heel veel gevallen is dit namelijk niet verzekerd, ook niet als u onder begeleiding gaat. Bekijk voor u gaat dus eerst goed wat er verzekerd wordt of neem contact met ons op voor advies.