Zoveel mogelijk terug naar thuiswerken: onze belangrijkste adviezen op een rij

0
308
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het begon misschien weer te kriebelen om wat dagen op kantoor te werken, maar aan die verlangens maakte minister president Rutte gisteravond een einde. Thuiswerken is de norm. Minstens 9 procent van de coronabesmettingen vindt immers plaats op de werkvloer – en dat geldt enkel nog voor de 3 op de 10 besmettingen waarvan de bron bekend is. 

In de afgelopen tijd hebben we verschillende artikelen geschreven over belangrijke zaken rondom het thuiswerken. We brengen ze graag weer even onder de aandacht.

WhatsApp-fraude

Omdat we veel meer online zijn, is het belangrijk om ook daar goed beveiligd te werken. Neem bijvoorbeeld WhatsApp-fraude. Dit zorgt voor veel schade, gemiddeld duizenden euro’s per slachtoffer. Bij de nieuwste variant doen oplichters niet alleen bekenden na, maar kapen ze ook WhatsApp-accounts waarbij er zelfs stemgeluid wordt afgespeeld.

<Lees hier of het verstandig is om een cyberverzekering af te sluiten>

Inboedelverzekering

Bekijk eens wat je inboedelverzekering dekt, nu je veel thuis aan het werk bent. Een eigen laptop of telefoon zijn verzekerd via je inboedelverzekering. Let wel op: voor elektronica en smartphones geldt vaak een beperkte dekking of eigen risico. Bekijk dus welke dekking jouw verzekering heeft, en pas dit zo nodig aan.

<Bekijk hier alle tips voor het checken van je verzekeringen>

Je onderneming beschermen tegen cybercriminaliteit

In de periode januari tot en met mei 2020 is er een toename te zien van 383 procent in het aantal aangiftes ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En dat is waarschijnlijk nog niet alles, want getroffen ondernemingen zullen niet graag openlijk vertellen over hun problemen. Het is dus duidelijk dat dit een groeiend probleem is. Belangrijk dus om je goed te wapenen tegen dit soort criminaliteit. Heb je al eens nagedacht hoe je je onderneming kunt beschermen?

<Zo bescherm je je onderneming tegen cybercrime>