‘Schat, hebben we wel een reisverzekering..?’

0
1579
reisverzekering
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het is zomer en dus gaan we massaal op vakantie. Daarmee keert ook de jaarlijkse vraag weer terug: ‘Schat, hebben wij eigenlijk wel een goede reisverzekering?’ Veel mensen weten het niet zeker en sluiten dan snel een kortlopende reisverzekering af. Maar is dat wel een goed idee?

Doorlopend vs kortlopend

Onderzoek van Independer wijst uit van niet.  Independer analyseerde voor het onderzoek 59.000 zoekopdrachten naar reisverzekeringen. Een doorlopende reisverzekering is vaak veel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering, blijkt uit een analyse van de vergelijkingssite. Het gaat dan om reisverzekeringen die ook uitkeren als de vakantie geannuleerd wordt. In meer dan twintig procent van de gevallen bleek het goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten -waarbij je het hele jaar gedekt bent- dan een verzekering te nemen voor een paar weken. In 15 procent van de gevallen bleek dat daarbij zelfs meer dan 100 euro mee bespaard kon worden.

Hogere premies

Vooral bij duurdere reizen betalen vakantiegangers relatief veel meer premie als zij een kortlopende reisverzekering afsluiten in een doorlopende reisverzekering. Het prijsverschil wordt veroorzaakt doordat reisorganisaties de prijs van de annuleringsverzekering berekenen op basis van de totale reissom. Bij doorlopende verzekeringen gebeurt dat niet.