Roei Regatta groot succes

0
2059
⏰ Leestijd: 2 minuten

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseerde Rotaryclub Hillegom/Lisse ook dit jaar een roeiwedstrijd voor een goed doel: de “Rotary Roei Regatta”. Op zaterdag 30 augustus werd op de Ringvaart bij Hillegom deze Rotary Roei Regatta gehouden. Aan deze roeiwedstrijd namen maar liefst 25 teams deel. Ook VDSD nam deel met een aantal sportieve medewerkers. In totaal waren er acht boten meer dan in 2013. Peter van Dijk van de Rotaryclub kon daarover tevreden zijn.

Volgens van Dijk overheerste bij velen de olympische gedachte: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen.’ ‘Sommige deelnemers die de roeikunst niet helemaal onder de knie hebben, raakten letterlijk aan lager wal. Anderen bleven rondjes draaien, zonder veel verder te komen. Dit zorgde voor de nodige hilariteit.’ De keuze voor dit stuk vaarwater bleek een juiste. ‘We waren makkelijk bereikbaar. Er was genoeg parkeergelegenheid en voldoende stroom in de naaste omgeving. Daarbij: op een paar spetters na bleef het droog. Bovendien betekent meer deelnemers automatisch meer publiek. Het was veel drukker dan bij de eerste editie.’ Het was gezellig op de oever, er was muziek en een springkussen voor de jeugd beschikbaar gesteld. De horecatent van Rotary Hillegom-Lisse deed goede zaken met de verkoop van drankjes en snacks. Ook de opbrengst daarvan was bestemd voor het goede doel.

Helaas viel VDSD dit jaar niet in de prijzen. Het team van installatiebedrijf Schulte & Lestraden in Lisse toonde zich uiteindelijk het sterkst. De tweede plek werd een prooi van Elan Bemiddeling in Hillegom. De winnaars van vorig jaar, roeiend namens notariskantoor Van de Oude Weetering in Oegstgeest, werden derde.

Doof-blindendag Keukenhof

De tweede editie van de Rotary Roei Regatta bracht maar liefst 6.000 euro op. De opbrengst van de Roei Regatta wordt gebruikt voor een goed doel: een uitgaansdag voor doof-blinden op 9 mei 2015 in de Keukenhof. Daarbij zullen honderd dubbel gehandicapten, die zowel doof als blind zijn, met hun begeleiders Keukenhof bezoeken en dit park op een speciale manier ervaren. Uit ervaring is gebleken dat dit een zeer dankbaar project is.