Prinsjesdag 2017: 2,5 miljard voor ondernemers

0
1555
Prinsjesdag
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Prinsjesdag 2017 zal niet de boeken in gaan als een dag waarop spectaculaire plannen bekend werden gemaakt. Doordat de formatie van het nieuwe kabinet nog (steeds) niet rond is, was er niet veel nieuws te melden. We moeten dus nog even afwachten tot we echt weten wat ons staat te wachten, echter er zijn al een aantal wetsvoorstellen in de maak speciaal voor ondernemend Nederland.

Loket voor ondernemers

Er is goed nieuws voor ondernemers die eigenlijk wel de stap naar het buitenland willen maken. Het kabinet wil 2,5 miljard euro opzij zetten voor ondernemers die hun activiteiten willen uitbreiden in het buitenland of op zoek zijn naar financiering voor investeringen in Nederland.

Het Ministerie van financiën zal een speciaal loket in het leven roepen waar ondernemers met vragen en initiatieven terecht kunnen. Met een dergelijk loket zouden investeringen die nu nog niet gedaan kunnen worden, mogelijk worden gemaakt. Ondernemers moeten via Invest-NL terecht kunnen bij één loket voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s.

Voorjaar 2018

De minister van Financiën en de minister voor Buitenlandse Handel werken aan het indienen van een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer in het voorjaar van 2018. In het plan gaat het Nederlands Investerings Agentschap (NIA) op als ontwikkelpoot in Invest-NL.

Cybercrime

Verder komt er 2,5 miljoen euro beschikbaar voor een Digital Trust Centre om bedrijven te ondersteunen bij het tegengaan van cyberdreigingen. Wij schreven al eerder over cybercrimes en wat u kunt doen om uw bedrijf te beschermen. Het Digital Trust Centre helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime.

Bron: Nu.nl