Premies bekend: veranderen van zorgverzekeraar?

0
142
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is weer november en dat betekent dat de zorgverzekeringspremies voor 2020 bekend zijn. Is het verstandig om te veranderen van zorgverzekeraar? Vergelijk op onze website de huidige verzekering eens met het aanbod van Stad Holland.

Belangrijke data

Je huidige verzekeraar heeft inmiddels een aanbod gestuurd voor de premie voor 2020. Je kan je zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2019. Je oude zorgverzekering moet je opzeggen voor 1 januari 2020. Je hebt dan nog tot 1 februari 2020 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Sluit je zorgverzekering nog aan op jouw situatie?

We raden aan om eens kritisch naar je huidige zorgverzekering te kijken. Het kan namelijk voorkomen dat je een uitgebreide verzekering hebt, maar nauwelijks gebruik maakt van zorg. Dan is het natuurlijk zonde om daarvoor te betalen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je gezinssituatie is veranderd. Bedenk welke zorg je nodig hebt en wat je echt belangrijk vindt.

Tips voor het overstappen

  • Ga na of je zorg nodig hebt die niet onder de basisverzekering valt en of je hiervoor een aanvullende verzekering af wilt sluiten. Ga na of de premie die je zou betalen voor een aanvullende verzekering opweegt tegen de vergoeding die je ontvangt.
  • Let op bij het overstappen dat je een zorgverzekering hebt vóór 1 februari 2020. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent.
  • Stap pas over van aanvullende verzekering als je zeker weet dat je door de nieuwe zorgverzekeraar wordt geaccepteerd. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor de basisverzekering. Verzekeraars hoeven niet iedereen te accepteren voor aanvullende polissen.

Zorgverzekering via Stad Holland

Wij hebben uitstekende ervaring met deze zorgverzekeraar. Stad Holland biedt een volledige keuzevrijheid van zorgverlener. In principe bepaal je zelf naar welke zorgverlener je gaat: je hoeft geen toestemming te vragen en de betaling van de behandeling wordt achteraf met de zorgverlener geregeld.

Met een passende aanvullende verzekering ben je nog beter verzekerd van goede zorg. Bij Stad Holland hoef je geen vragen te beantwoorden over je gezondheid en in de meeste aanvullende verzekeringen is zelfs standaard een bedrag voor tandartskosten meeverzekerd.