Nieuwe reparatiemaatregel WGA

0
1813
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het risico dat werkgevers via een maas in de WGA-regelgeving eenmalig een oneigenlijk voordeel kunnen behalen, is afgewend. Overleg tussen het Verbond van Verzekeraars en het ministerie van Sociale Zaken heeft geresulteerd in een maatregel, die deze ongewenste ontwikkeling tegengaat. Het Verbond verwelkomt deze ingreep.

In een Kamerbrief schrijft minister Asscher vandaag dat hij de situatie waarin werkgevers voor één jaar financieel voordeel naar het UWV overstappen om vervolgens weer terug te keren naar de private markt, zeer onwenselijk acht. Daarom kondigt hij aan dat werkgevers die vanaf 1 januari 2016 zouden willen overstappen naar de publieke WGA-verzekering, daar tenminste drie jaar verzekerd moeten blijven voor zij weer kunnen terugkeren naar de private markt. De minister wil daarmee bevorderen dat werkgevers zich richten op re-integratie en preventie in plaats van korte termijn financiële voordelen.
Volgens het Verbond van Verzekeraars komt de hybride WGA-markt, samen met eerdere wijzigingsvoorstellen, nu in rustiger vaarwater.  “Er is uitzicht op een meer effectieve inzet op preventie en re-integratie”, aldus algemeen directeur Richard Weurding.