De hort op, het is alweer bijna meivakantie!

0
834
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is alweer april en de zon is steeds vaker te zien. Dat betekent ook dat het alweer bijna meivakantie is en veel mensen trekken er dan graag op uit met hun auto, motor, caravan of boot. Het is dan belangrijk om deze voertuigen te verzekeren, om zo met een gerust hart op pad te gaan.

Autoverzekering

Een dagje weg of een hele week met de auto erop uit, een autoverzekering is belangrijk. Voor de auto zijn er verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten. In grote lijnen zijn er drie soorten: een WA-verzekering, WA-beperkt cascoverzekering of WA-cascoverzekering. Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die je met je auto veroorzaakt en waarvoor je aansprakelijk bent. Een WA-beperkt cascoverzekering dekt het aansprakelijkheidsrisico, en daarnaast onder andere de schade aan het motorrijtuig als gevolg van brand, diefstal, joyriding, ruitbreuk, stormschade en overstekend wild. Een WA-cascoverzekering vergoedt niet alleen de schade die je met je voertuig bij anderen veroorzaakt hebt, maar ook de schade aan de eigen auto.

Motorverzekering

Een fijn ritje met de motor als de zon schijnt is een goede tijdsbesteding in de vakantie. Je bent wettelijk verplicht om je motor WA te verzekeren. Dit is de meest beperkte en daarom ook de goedkoopste dekking. Wanneer je schade aanbrengt aan spullen van iemand anders, wordt dit vergoed. Is er schade aan je eigen voertuig, dan is dit niet verzekerd. Deze verzekeringen komen overeen met de verzekeringen voor de auto.

Caravanverzekering

Misschien ga je er wel een weekje op uit met de caravan. Je zit niet te wachten op schade of pech, maar als er iets gebeurt dan is een verzekering geen overbodige luxe. Check daarom, voordat je op vakantie gaat, of je caravan goed is verzekerd. Ook voor de caravan zijn er verschillende verzekeringen die elk een andere dekking bieden.

Bootverzekering

Ons land telt maar liefst zo’n half miljoen pleziervaartuigen, van Optimist tot motorjacht. Met zoveel boten op het water is de kans op aanvaringen groter. Het is daarom belangrijk om je boot te verzekeren. Voor boten is er een WA-verzekering en ook een beperkte of volledige cascoverzekering, vergelijkbaar met de autoverzekering.

Kortom, of je met de auto de weg op gaat of met de boot het water trotseert, pech kan veel roet in het eten gooien. Zorg er daarom voor dat je altijd een passende verzekering afsluit. Ga eens met ons in gesprek om te bekijken welke verzekering bij uw situatie past.

Vergeet natuurlijk vooral niet een reisverzekering af te sluiten.

Alvast een fijne vakantie!