Evenveel kilometers als voor de crisis, meer pech verwacht door vakantie in eigen land

0
550
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het (vakantie)verkeer ziet er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Zo verwacht de ANWB dat de hulpvragen in eigen land zullen toenemen, en in het buitenland zal het juist rustiger zijn. 

Meer verkeer op de weg, geen files

Het is de afgelopen tijd ontzettend rustig geweest op de Nederlandse wegen, wat natuurlijk alles te maken had met de coronamaatregelen. Toch ziet de ANWB dat we nu weer bijna evenveel kilometers rijden als voor de coronacrisis, maar dan verspreid over de dag. Als dat zo blijft, zou de spits weleens lang weg kunnen blijven.

In januari noteerde de ANWB nog een sterke groei van 20 procent van de filezwaarte. Dat is de lengte keer de duur van de file.

Minder wegenwachten naar het buitenland

De ANWB verwacht deze zomer meer drukte op de pechstroken, omdat meer Nederlanders in eigen land vakantie vieren. Ze houden rekening met een stijging van 5 tot 10 procent aan hulpvragen.

In het buitenland wordt juist minder drukte verwacht. De ANWB zal daarom minder wegenwachten naar het buitenland sturen. Van de twaalf pechhulpen die normaal in Frankrijk zijn, blijven er zes achter in om Nederland een handje te helpen. In Italië zijn er dit jaar helemaal geen wegenwachten. Daar zijn gestrande reizigers aangewezen op de Italiaanse hulpdienst.

Ga je met de auto, boot of caravan op vakantie? Zorg dan dat de verzekering goed geregeld is. Daar schreven wij eerder al eens over.