Business voor een dag: de rommelmarkt op Koningsdag

0
800
⏰ Leestijd: 2 minuten

Koningsdag staat bijna voor de deur! Dat betekent waarschijnlijk tompoucen eten, een biertje hier en daar en misschien ga je wel op de rommelmarkt staan. Hoe zorg jij ervoor dat je je spullen verkoopt voor een mooie prijs?

De vrijmarkt is een beroemd Nederlands festijn waar honderdduizenden mensen langs struinen voor een goede vondst. Op Koningsdag mag je in Nederland op straat kopen en verkopen. Een extra reden om je spullen te verkopen aan het publiek: de inkomsten zijn belastingvrij, dus je houdt al je verdiende geld zelf.

Tips voor het (onder)handelen

Heb je de stap gezet om je spullen te gaan verkopen? Een echte ondernemersinstelling helpt je om aan het einde van de markt naar huis te gaan met een flinke winst en natuurlijk een voldaan gevoel:
1. Kijk in de plaatselijke kranten voor het programma en waar je precies mag staan. Check ook even vanaf hoe laat. Veel dorpen en steden hebben ook speciale plekken voor kinderen gereserveerd. Hier kunnen de ondernemers in spé hun waar aan de man brengen in een iets rustigere omgeving dan tussen gedrang in de hoofdstraat.
2. Kenners en verzamelaars zijn meestal al heel vroeg aanwezig om de krenten uit de pap te halen. Wees hier op voorbereid.
3. Weet dus wat je verkoopt! Maak niet de fout het erfstuk van oma voor een schijntje van de hand te doen.
4. Afdingen hoort erbij! Zet hoog in en maak er een spel van om uit te komen op het bedrag wat jij ervoor zou willen hebben.
5. Bedenk ook waar op de dag zelf veel behoefte aan zal zijn. Wordt het warm? Dan kun je scoren met ijsjes of flesjes water. Zijn er buien voorspeld? Verkoop paraplu’s of poncho’s.

Ook niet onbelangrijk: heb je zelf iets moois weten te bemachtigen, en heb je het idee dat het wel wat waard is: check dan of je inboedelverzekering nog up-to-date is! 🙂

Met deze tips moet het lukken om een succes te maken van je Koningsdag-business. Fijne Koningsdag!