Koningsdag is een koopje

0
1050
Koningsdag
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Als verzekeraar kijken wij toch anders naar evenementen dan andere burgers. Niet alleen kijken wij uit naar een (hopelijk zonnig) en mooi koningsfeest komende vrijdag, we denken ook aan de eventuele schade die burgers op kunnen lopen…

Vakantie- en feestdagen

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars deed onderzoek naar schadepatronen tijdens vakantie- en feestdagen. Koningsdag en de beide Kerstdagen blijken voor verzekeraars het goedkoopst. Ook Carnaval (wel veel diefstallen), Bevrijdingsdag en de herfst- en voorjaarsvakantie (meer reisclaims) zijn per dag goedkoper dan een reguliere dag.

Minder schade

Afgaand op de afgelopen tien jaar hoeven verzekeraars niet te vrezen voor de dag van morgen. Koningsdag is voor de sector juist één van de goedkoopste feestdagen. De nettoschade ligt zo’n € 5 miljoen lager dan op een gewone dag.

Lopen of fietsen

Doorgaans zijn er op Koningsdag 22% meer diefstalclaims dan op een normale dag. Daar tegenover staat dat het aantal schadeclaims na aanrijdingen 37% lager ligt. Dat komt omdat veel mensen lopend of op de fiets naar de vrijmarkt gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel mensen die eens lekker een dagje thuis blijven. In ieder geval wordt er minder auto gereden dan op een normale doordeweekse dag.

VDSD is op vrijdag 27 april gesloten. Wij wensen u een fijne Koningsdag!

Bron: amweb.nl