⏰ Leestijd: 4 minuten

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je nieuwe functie! Je wordt het nieuwe gezicht van VDSD. Hoe zou je jezelf willen voorstellen aan je aanstaande klanten?
“Bedankt! Dat vind ik altijd best lastig, maar ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten dat ik al ruim 22 jaar in de financiële branche aan de slag ben en al 18 jaar als adviseur werk. Ik ben gedreven, positief ingesteld, oplossingsgericht en ook ondernemend.

Ik kom uit een grote ondernemersfamilie. Echt aan alle kanten zijn ondernemers te vinden. Ik hou van aanpakken. Door relaties word ik altijd gezien als prettig, betrouwbaar en oprecht betrokken. Echt een ‘mensenmens’.”

Goed om te horen! En wat doe je in het dagelijks leven het liefst naast je werk?
“Ik ben moeder van twee dochters. Eén van vijf en een van zeven jaar, dus dat neemt wel de nodige tijd in beslag, haha. Verder kook ik graag. Vooral in het weekend hou ik ervan om echt de tijd te nemen om uitgebreid te koken en nieuwe dingen uit te proberen.

Ik hou ook erg van muziek en theater. Qua sporten loop ik regelmatig hard en ik ben sinds kort ook bezig met yoga. Totaal het tegenovergestelde van hardlopen, maar dat vind ik juist leuk.”

Een sportieve moeder en betrokken financieel adviseur dus. Hoe beschrijven klanten je?
“Van klanten hoor ik vaak dat ze het fijn vinden om met mij te overleggen. Vooral omdat ik accuraat en betrouwbaar ben. Wat ik zeg dat doe ik ook, altijd! Ik hoor ook veel dat ze me als betrokken ervaren en dat vind ik heel fijn. Ik vind dat zelf namelijk één van de belangrijkste dingen als ik zelf als klant bij een bedrijf aanklop. Ik wil serieus genomen worden en als ik iets afspreek, wil ik dat dat ook gebeurt. Dus ik doe mijn uiterste best om dat uit te stralen naar mijn eigen klanten.”

Er is natuurlijk ook een Judith vóór VDSD. Wat heb je hiervoor gedaan?
“Ik ben hiervoor 11 jaar als adviseur in dienst geweest bij een wat kleiner kantoor van een man of vijf. Daarvoor heb ik zes jaar als buitendienstadviseur gewerkt bij een kantoor in Hillegom. Daarvoor nog, voor 2002 was dat, heb ik als office-manager gewerkt bij een kantoor in Noordwijk. Ik heb eigenlijk altijd in de Bollenstreek gewerkt.”

Kun je iets vertellen over de ervaringen die je hebt opgedaan bij voorgaande banen?
“Ik ben vanuit de binnendienst naar buiten gegroeid. Dus wat betreft werk weet ik ook hoe alles werkt vanuit binnen. Ik werk al ruim 18 jaar als adviseur en steeds meer op het zakelijke stuk. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan in de bedrijfsmatige hoek, met name met ondernemers.

Ik heb geleerd om met ondernemers mee te denken, vooral op het gebied van risicomanagement. Waar moet je als ondernemer op letten? Zijn er bepaalde dingen waar je niet over hebt nagedacht? En hoe kunnen we dat op een andere manier oplossen? Dus niet per se gelijk denken aan de verzekeringsoplossing, maar meer aan de schouder van de ondernemer staan als adviseur. Eigenlijk creatief meedenken en dat is iets wat ik ook heel erg leuk vind aan mijn werk. Ik ben blij dat ik daar inmiddels de nodige ervaring in heb opgedaan.”

Dus de functie adviseur voor bedrijfsmatige schade en inkomensverzekeringen die je gaat vervullen bij VDSD past je aardig goed. Waar kijk je het meest naar uit tijdens deze functie?
“Ik kijk vooral uit naar een nieuwe klantenkring, nieuwe ondernemers en nieuwe inspiratie. Maar ook naar de verdieping in m’n werk. Ik was tijdens mijn vorige baan meer generalistisch bezig. Dat houdt in dat ik me ook bezig hield met levensverzekeringen en dergelijke. Het hele scala kwam voorbij en nu ga ik me echt specialiseren in de zakelijke schade- en inkomenskant. Die verdieping zoeken, dat lijkt me wel wat.”

Wat denk jij toe te gaan voegen aan VDSD?
“Naar mijn mening doet VDSD het al heel goed. Ik hoop wel dat zij zien dat ik betrokken en betrouwbaar ben en doe wat ik zeg. Op die manier hoop ik VDSD meer op de kaart te zetten binnen de Bollenstreek. Gezien mijn ervaring denk ik dat dat wel gaat lukken.”

Aan je instelling zal het in ieder geval niet liggen. Op LinkedIn was al te zien dat het VDSD team staat te trappelen om je te verwelkomen, hoeveel zin heb je zelf in deze nieuwe baan?
“Ontzettend veel. Ik heb zin om te beginnen en lekker aan de slag te gaan! Ik voel me heel erg welkom bij VDSD. Iedereen is hartstikke aardig en de sfeer is fijn dus ik weet zeker dat het top gaat worden. Er is ook een aantal oud collega’s die er werken dus ik vind het ook leuk om weer met hun te werken. Het was een hartelijk ontvangst en ze stralen veel warmte uit. Ik merk dat het echt in de kern van dat bedrijf zit en dat vind ik heel mooi. Ik denk dat VDSD naar klanten ook die uitstraling heeft. Als de klanten zich net zo welkom voelen als ik, dan zit het helemaal goed.”