Ik woon in een huurwoning en lees vaak over ‘huurdersbelang’ maar wat is dat eigenlijk?

0
3063
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Veel bewoners van een huurwoning zien of horen het begrip ‘huurdersbelang’ voorbij komen. Huurdersbelang heeft te maken met het aantal aanpassingen dat u in uw huurwoning heeft gedaan die u niet uit uw woning kunt verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer, een houten- of tegelvloer of een schutting.

Deze zaken zijn uw eigendom en onderdeel van de woning en worden ‘huurdersbelang’ genoemd. Het zijn dus alle vaste verbeteringen van uw huurwoning die u zelf heeft betaald of van de vorige huurder tegen betaling heeft overgenomen.

Normaal vallen deze vaste onderdelen onder uw opstalverzekering, maar bij een huurwoning hoeft u deze opstalverzekering niet af te sluiten. Dit wordt namelijk gedaan door de woningbouwverzekering of de huurbaas. Om ervoor te zorgen dat u toch verzekerd bent voor deze onderdelen van uw woning kunt u dit meeverzekeren op uw inboedelverzekering.

Wilt u uw huurdersbelang meeverzekeren dan moet u de waarde van de aanpassingen opgeven die u heeft gedaan. Sommige verzekeraars nemen standaard 10% van de waarde van uw inboedel op in de verzekering als huurdersbelang. Of dat bij u ook het geval is kunt u nakijken in de polisvoorwaarden of u kunt contact met ons opnemen. Wij checken graag wat voor u van toepassing is.