“Het was ongelofelijk, maandag kon ik gewoon weer aan het werk!”

0
2792
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Jos van Kesteren, eigenaar van Autotaalglas Lisse, zijn bedrijfspand voor zijn neus zag afbranden. Twee dagen later was hij gewoon weer aan het werk, met dank aan Jos van der Vlugt van VDSD.

“Het is iets wat ik niet snel zal vergeten,” zegt Jos van Kesteren. “Vrijdagnacht om 1 uur werd ik gebeld door de alarmcentrale omdat mijn alarm afging. Ik ben er direct naartoe gegaan en was er ook als eerste. Direct zag ik dat het fout was, het was helemaal grijs van binnen. Toen heb ik meteen 112 gebeld en die kwamen met politie en brandweer snel ter plaatse. Ze hebben de hele nacht staan blussen en ik ben erbij gebleven.”

“Zaterdagochtend werd ik door Jos van Kesteren gebeld,” gaat Jos van der Vlugt verder. “Binnen een uur stond ik naast hem, nog voor de brandweer weg was hebben we samen overlegd. Ik heb direct contact gelegd met Ad Bakker van Mens Makelaars. Vlakbij was namelijk een leegstaand pand te huur. In het weekend hebben we om de tafel gezeten met de verzekeraars en is de schade opgenomen. Jos van Kesteren kreeg direct de sleutel van het nieuwe pand.”

“Juist omdat we lokaal zo sterk zijn hebben we dit in zo’n korte tijd kunnen regelen.”

“Het was ongelofelijk, maandag kon ik weer gewoon aan het werk,” zegt Jos van Kesteren. “Alle zorg is me uit handen genomen, ik kon zelfs twee weken later gewoon op vakantie gaan zoals ik voor de brand al gepland had! Zonder Jos van der Vlugt was me dat zeker niet gelukt. De huurder van het oude pand bood me wel de mogelijkheid om een pand in Hillegom te huren maar dat was voor mij veel te ver weg. Ze zeiden toen dat ik na een half jaar weer terug zou kunnen, maar het herbouwen van het afgebrande pand heeft 2 jaar geduurd. Ik zit dus nog steeds met heel veel plezier in het pand dat we na de brand direct konden betrekken.”

“Het was een geluk dat er dichtbij zo’n pand leegstond natuurlijk, maar juist omdat we lokaal zo sterk zijn hebben we dit in zo’n korte tijd kunnen regelen,” zegt Jos van der Vlugt. “Het is een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde die wij als lokale adviseurs kunnen hebben.”