Golden Oldies

0
2161
⏰ Leestijd: < 1 minuut

In de warme(re) en droge(re) maanden van het jaar komen ze vaak weer uit de garages. De golden oldies. En als u zo’n mooie klassieker heeft wilt u er natuurlijk onbezorgd van genieten. Het is daarom belangrijk om uw oldtimer goed te verzekeren met een speciale oldtimerverzekering.

Geen gewone autoverzekering

Oldtimers zijn vaak uniek. Daarom is een gewone autoverzekering meestal niet genoeg. Bij een speciale oldtimerverzekering wordt er verder gekeken dan de dagwaarde of de oorspronkelijke nieuwwaarde. Er wordt daadwerkelijk gekeken naar wat deze speciale auto tegenwoordig echt waard is.

Speciale voorwaarden

Een oldtimerverzekering is vaak goedkoper dan een gewone autoverzekering. Maar er gelden dan wel bepaalde voorwaarden. Zo geldt er meestal een maximaal aantal kilometers (tussen de 5.000 en 7.500) dat met de auto mag worden gereden. Ook moet u lid zijn van de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub).

Verder is de leeftijd van de auto van belang. Er zijn verzekeraars die al spreken van een oldtimer als de auto zo’n 12 tot 15 jaar oud is. Maar er zijn ook verzekeraars die uw auto pas na 20 of 25 jaar aanmerken als oldtimer.

Wilt u weten wat de beste verzekering is voor uw Golden Oldie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!