Goed verzekerd de piste op!

0
2362
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De sneeuw was in Nederland tot nu toe niet of nauwelijks aanwezig. Reden te meer om het dit jaar hoger op te gaan zoeken in Duitsland, Oostenrijk of bijvoorbeeld Frankrijk. Gaat u op wintersport? Zorg dan wel dat u goed verzekerd de piste afdaalt.

U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt maar ongevallen op de piste komen in de praktijk vaak voor. Zorg er daarom voor dat u goed verzekerd bent en niet achteraf met de hoge zorgkosten wordt geconfronteerd. Bekijk goed wat er in uw verzekering wordt gedekt. Medische kosten in het buitenland bijvoorbeeld, maar ook eventuele reddingsacties met een helikopter.

Is uw wintersport wel verzekerd?

Het lijkt eenvoudig maar het wordt vaak vergeten. Als u al een reisverzekering heeft, check dan of wintersportdekking een aparte module is. Sommige polissen verzekeren wintersport automatisch mee, maar soms is dit een apart onderdeel. Controleer dus altijd of u daadwerkelijk verzekerd bent voor uw wintersportvakantie.

Voor de avonturiers

Gaat u weleens off-piste? Let dan extra op. In heel veel gevallen is dit namelijk niet verzekerd, ook niet als u onder begeleiding gaat. Bekijk voor u gaat dus eerst goed wat er verzekerd wordt of neem contact met ons op voor advies.

Kampioen van de piste?

Deelname aan een ski- of snowboardwedstrijd is ook zo’n risico dat sommige verzekeraars uitsluiten. Onder het kopje uitsluitingen staat wat wel en niet verzekerd is.

Bekijk voor u gaat dus eerst goed wat er verzekerd wordt of neem contact met ons op voor advies.