Extra verzekering voor Pokémon spelers?

0
2818
Smartphone Pokémon
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Ook Lisse is een nieuwe hype rijker: overal op straathoeken, in de Kanaalstraat en op ’t Vierkant komt u mensen tegen die op zoek zijn naar Pokémon. De mobiele game Pokémon Go is verslavend en zit ijzersterk in elkaar. Zelfs op vakantie in het buitenland ziet u vakantiegangers die ernaar op zoek zijn.

Locatiegame

Heeft u de hype gemist? Pokémon Go is een locatiegame voor smartphones, die in de gaten houdt waar u zich bevindt. Tijdens een strandwandeling komt u waterpokémon tegen, terwijl grastypes zich verschuilen in het bos.

Als u een Pokémon vindt, vangt u hem door een bal naar zijn hoofd te slingeren. De Pokémon verschijnt in het camerabeeld van uw smartphone, waardoor het lijkt of hij recht voor uw neus zit. Hoe beter de Pokémon, hoe moeilijker hij te vangen is en hoe nauwkeuriger u dus de bal in zijn richting moet swipen. Lukt dat niet, dan kan hij weer ontsnappen.

Ongevallen en PokéBonnen

Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van de game. De tegenstanders vinden het met name gevaarlijk omdat de gamers helemaal opgaan in het spel en niet meer bezig zijn met de omgeving. Wijkagent Hendrik van Rijn meldde al op Twitter dat de eerste PokéBon was uitgedeeld en Gerrit de Jager maakte er een mooie tekening van.

Tekening gemaakt door Gerrit de Jager ®

Ons advies

Game gezellig mee maar doe voorzichtig en loop vooral niet in 7 sloten (letterlijk) tegelijk!