Univé biedt consument polis tegen cybercriminaliteit

0
688
cybercriminaliteit

Wij schreven al eerder op de (financiële) risico’s van hacken en cybercriminaliteit. Dit is namelijk een belangrijk thema onder particulieren, ondernemers en ook verzekeraars in de moderne tijd. Deze week werd bekend dat Univé als eerste van de grote verzekeraars hierop in speelt met een polis die verzekerden beschermt tegen hackers en cybercriminaliteit.

Zorgeloos?

‘Zorgeloos Online’ is vanaf vandaag af te sluiten en kost twaalf euro per maand. Klanten krijgen een speciaal kastje in huis, dat het internetsignaal controleert op verdachte activiteiten van hackers of cybercriminelen. Computers, laptops, tablets, smartphones en andere apparaten kunnen vervolgens van een veilig Wifi-signaal gebruikmaken.

Helemaal 100 procent zekerheid biedt het kastje – een router van het Finse F-Secure – uiteraard niet. Klanten ontvangen daarom een virusscanner, daarnaast is er een hulplijn met technici beschikbaar voor de klanten. Schade aan een pc of smartphone door hacking wordt tot 5.000 euro vergoedt.

Cijfers

Volgens het CBS vonden er vorig jaar 2,5 miljoen cybercrimedelicten plaats in Nederland. Eén op de tien Nederlanders boven de vijftien jaar is slachtoffer, onder wie relatief veel jongeren. Daaronder vallen identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude, hacken en cyberpesten. De totale maatschappelijke schade van onlinecriminaliteit bedraagt voor burgers en bedrijven 10 miljard euro per jaar.

Niet nieuw voor ondernemers

Waar een cyberverzekering voor gewone Nederlanders nieuw is (een eerdere poging van verzekeraar VKG daargelaten) kunnen bedrijven zich al langer verzekeren tegen hacking. Die markt groeit volgens de Duitse verzekeraar Allianz zelfs van 7,5 miljard dollar vorig jaar naar 20 miljard dollar wereldwijd in 2025.

Heeft u vragen over dit type verzekering? Neem snel contact met ons op via 0252 – 416850 of mail naar info@vdsd.nl.