Problemen met verzekering door auto zonder sleutel

0
972
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Auto’s met een keyless entry-systeem kunnen aankomend jaar ineens onverzekerd rondrijden. Dit komt doordat keuringsinstantie Kiwa SCM de eisen aanscherpt.

Stelen van een auto

Het stelen van een auto lijkt makkelijker dan ooit door het key less entry-systeem. Met dit systeem kan je vanaf  een afstand de auto openen. Dieven maken hier dankbaar misbruik van door de sleutel te klonen en daarmee de auto te openen. Dit is al een tijd aan de gang en daarom hebben veel fabrikanten inmiddels hun systemen verbeterd.

Niet verzekerd

Keuringsinstantie Kiwa SCM gaat daarin mee en stelt de beveiligingseisen voor een keurmerk bij. Die strengere zorgen ervoor  dat een kwart van de auto’s die het Kiwa toetst, wordt afgekeurd. Een negatief gevolg hiervan is dat tienduizenden auto’s niet meer verzekerd zijn voor diefstal. Dit kan problemen opleveren bij de verzekeringsmaatschappij, als die een goedgekeurd beveiligingssysteem eist. Het is dus belangrijk om, als je een auto zonder sleutel hebt, goed na te gaan of je zo’n certificaat hebt en wat je verzekeraar voor eisen stelt.

Oudere auto’s

De problemen komen vooral voor bij de modellen die al wat langer op de markt zijn. Als die auto’s opnieuw worden gekeurd, beschikken ze vaak niet over de systemen die aan de beveiligingseisen voldoen. Een extra reden dus om alles goed te checken.

Twijfel je over jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op.