De verzekering-vakantiechecklist: check je medische dekking!

0
669
⏰ Leestijd: 2 minuten

Het is weer die fijne tijd van het jaar: de zomervakantie. Misschien ga je een mooie reis maken, ver in het buitenland of dichterbij huis. We raden je aan om vooraf je verzekeringen te checken voor een zo onbezorgd mogelijke vakantie. Om het makkelijker te maken, hebben wij een handige checklist voor je samengesteld.

✓ Reisverzekering

Het is heel verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Welke dekking je precies nodig hebt, hangt af van je situatie. Zo heb je bijvoorbeeld dekkingen voor buitengewone kosten, medische kosten, bagage en vervangend vervoer of verblijf. Kom eens langs om te bespreken wat voor jouw situatie het beste is.

✓ Medische dekking

Met een zorgverzekering heb je wereldwijd recht op onvoorziene noodzorg. We gaan er niet vanuit, maar mocht je een ongeluk krijgen of heel erg ziek worden op vakantie, worden de ziekenhuiskosten vergoed. Het kan voorkomen dat de zorgkosten in het land dat je bezoekt veel hoger liggen of dat je in plaats van in een staatsziekenhuis, in een privékliniek terechtkomt. De kosten voor privéklinieken liggen veel hoger. Er zijn landen waar de medische kosten wel 20 keer zo hoog zijn als in Nederland. Wij raden daarom aan om te checken welke kosten jouw verzekering precies dekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan in het buitenland. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

✓ Caravan

Even weg van huis, maar toch het vertrouwde gevoel van een bekende omgeving. Een caravan is een fijn tijdelijk huis, maar heb je ook gecheckt of hij goed is verzekerd? Het zou zonde zijn als pech aan je caravan roet in het eten gooit.

✓ Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking als de reis niet doorgaat of eerder moet worden afgebroken, als gevolg van bijvoorbeeld ziekte. Je kunt dan de reissom geheel of gedeeltelijk terugkrijgen. Echter, vraag jezelf wel af of je het risico van annuleren zelf kunt en wilt dragen.

✓ Verzekering voor huisdieren

Neem je je hond of kat mee op reis? Dan kun je overwegen een huisdierenverzekering af te sluiten. Honden en katten kunnen zich in een andere omgeving anders gaan gedragen dan normaal. Kosten voor het aanbrengen van een chip, medisch noodzakelijke behandelingen in Europa en vaccinaties kun je laten verhalen op een huisdierverzekering zodat er geen onverwachte kosten gemaakt worden.

Ga vooral met ons in gesprek om jouw situatie te bespreken. Fijne vakantie!