Drie op de vier Nederlanders kunnen besparen op hun zorgverzekering

0
1302
upiva
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Wist u dat drie op de vier Nederlanders kunnen besparen op hun zorgverzekering? Het gemiddelde bedrag dat jaarlijks bespaart kan worden is 100 euro.

Toezichthouders Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit brachten dit afgelopen week naar buiten op basis van eigen onderzoek. In Nederland zijn er vijfentwintig zorgverzekeraars actief die allemaal verschillende verzekeringen aanbieden. Het kost tijd en moeite om al het aanbod te vergelijken, maar de toezichthouders raden consumenten aan om dat toch te doen. Jaarlijks stapt maar 6 procent van de Nederlanders over van zorgverzekeraar.

Opzeggen

Consumenten die volgend jaar een andere zorgverzekering willen nemen, moeten hun huidige verzekering voor 31 december opzeggen. Ze hebben vervolgens tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering te regelen.

Vergelijken lastig

Het vergelijken van tientallen zorgverzekeringen is lastig, zeggen de toezichthouders. Verzekeraars hebben veel verschillende merken met soms minieme verschillen. VDSD raadt daarom de Upiva zorgvergelijker aan haar klanten aan. De zorgvergelijker zet makkelijk en overzichtelijk op een rij welke zorgverzekering het beste bij uw wensen en sitiatie past. Kijk hier voor meer infornmatie.

Kloonpolissen

Onderzoekers vonden één verzekeraar die verschillende zorgverzekeringen aanbiedt die qua dekking nauwelijks verschillen maar waar in prijs wel grote verschillen zaten. De Consumentenbond waarschuwde twee weken geleden nog voor deze ‘kloonpolissen’. Zo biedt CZ identieke polissen aan waarbij de ene ruim 175 euro per jaar duurder is dan de ander.

Minder verzekeringen

Het onderzoek is nog niet helemaal afgerond. De komende maanden wordt er overlegd over de resultaten met de zorgverzekeraars. Mogelijk wordt de verzekeraars dan ook gevraagd om het grote aantal verschillende zorgverzekeringen terug te dringen.

Upiva zorgvergelijker

Wilt u overstappen? Kijk dan hier voor meer informatie over de zorgvergelijker van Upiva of neem contact met ons op via 0252 – 416850 of mail naar info@vdsd.nl.

 

Bron: nos.nl