Hoe zit het nu met de afschaffing van de dividendbelasting?

0
1871
dividendbelasting
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie wil de dividendbelasting per 2019 afschaffen. Wat betekent dit voor ondernemers?

1,4 miljard

De dividendbelasting is de belasting die u betaalt over het winstaandeel dat u aan uw aandeelhouders uitkeert. De dividendbelasting levert het kabinet jaarlijks zo’n 1,4 miljard euro op. Kabinet Rutte III wil de belasting afschaffen om Nederland aantrekkelijker te maken voor grote bedrijven ten opzichte van landen als de Verenigde Staten en Groot Brittannië. Het afschaffen ervan maakt deel uit van een breder pakket van wijzigingen van de belastingen voor bedrijven. Over het geheel genomen gaan de lasten voor ondernemers iets omhoog.

Meer betalen

Om de afschaffing van de dividendbelasting te betalen worden andere belastingen en regelingen duurder. Ondernemers moeten meer betalen als ze vervuilen, een overmatige schuld aangaan en bij het gebruik van bepaalde belastingconstructies.

Aantrekkelijker

De overheid heeft er 1,4 miljard voor over om Nederland aantrekkelijker voor grote multinationals te maken. Onze buurlanden vragen wel dividendbelasting. Het is nog de vraag of het afschaffen van deze belasting het beoogde effect zal hebben. Voor u als Nederlandse ondernemer verdwijnt met de dividendbelasting vooral veel administratieve rompslomp.

Vragen? Neem contact met ons op via 0252 – 416850 of mail naar info@vdsd.nl.