Ben je student? Let op dat je goed verzekerd bent!

0
1341
verzekerd
⏰ Leestijd: 2 minuten

Ben je student?

Of heeft u een kind dat studeert en op kamers woont? Dan is het belangrijk om te zorgen dat uw studerende kind goed verzekerd is. Onlangs bleek uit onderzoek dat dit niet altijd vanzelfsprekend is…

Veel studenten en hun ouders staan er niet bij stil om een verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld de inboedel. Toch hebben ook studenten de nodige waardevolle spullen die tezamen een aardige financiële waarde vertegenwoordigen. Denk hierbij aan een dure smartphone, laptop, merkkleding en andere kostbare spullen. Het is vaak moeilijk om (online) de juiste verzekering af te sluiten. Oververzekering en lange verwerkingstijden zijn helaas meer regel dan uitzonderingen.

Onnodige aanvullingen

Uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), waarbij achtentwintig verzekeraars onder de loep werden genomen, blijkt dat studentenverzekeringen vaak onnodige aanvullingen hebben. Bijna zestig procent van de verzekeraars rekent een tarief voor een volledige woning bij verzekering van de inboedel voor een studentenkamer, waardoor studenten vaak oververzekerd zijn. Sommige verzekeraars, zoals ING en ABN AMRO, bieden dan wel speciale studentenverzekeringen voor de inboedel, maar hier zitten automatisch aanvullende verzekeringen bij inbegrepen die overbodig zijn omdat studenten hiervoor zijn meeverzekerd bij hun ouders.

Online afsluiten best lastig

Ondanks alle moderne mogelijkheden, blijkt dat veel verzekeraars het nog niet goed voor elkaar hebben wat online aanmelden betreft. Wanneer studenten online een inboedelverzekering afsluiten kunnen zij bij zeven van de achtentwintig verzekeraars aangeven dat het gaat om een studentenkamer of een studentenflat. Vijf andere verzekeraars geven aan dat het afsluiten van een verzekering (online) niet kan.

Studentenpakketten garantie voor oververzekering

Alle onderzochte verzekeraars die een speciaal studentenpakket aanbieden hebben in dit pakket ook een aansprakelijkheidsverzekering. Gebaseerd op cijfers van het Verbond van Verzekeraars heeft 99,9% van de Nederlanders echter een Aansprakelijkheidsverzekering AVP. Alle verzekeraars die deze verzekering aanbieden hebben ook dekking voor uitwonende studenten bleek al uit eerder onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie centrum (AIC). Door deze verzekering in het pakket op te nemen; zijn studenten voor het aansprakelijkheidsrisico dubbel verzekerd.

Bel of mail voor maatwerk

Wilt u zorgen dat uw studerende kind wel correct verzekerd is? Of ben je zelf student en wil je wel gewoon goed verzekerd zijn, maar heb je geen zin het uitzoekwerk?

Bij VDSD kunnen studenten gewoon terecht voor maatwerk. Niet meer verzekeren dan nodig is en met advies van één van onze experts! Bel ons via 0252 – 416850 of stuur een mail naar info@vdsd.nl en wij regelen de rest!