Verzekeraars zien beheerste jaarwisseling

0
178
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Op basis van de eerste meldingen van stichting Salvage (opgericht door de gezamenlijke brandverzekeraars), politie en de brandweer lijkt de afgelopen jaarwisseling beheerster te zijn verlopen dan voorgaande jaren, meldt het Verbond van Verzekeraars. Toch vonden er wel incidenten plaats met onder andere materiële schade aan woningen en voertuigen. 

Rustige jaarwisseling

Volgens de voorlopige schattingscijfers van stichting Salvage verliep de jaarwisseling vrij rustig,  doordat het aantal branden met de vermoedelijke oorzaak vuurwerk beduidend lager ligt dan eerdere jaarwisselingen. Het aantal oproepen voor hulp na brand, lijkt volgens een eerste inschatting uit te komen op ongeveer 30 tot 35 procent ten opzichte van voorgaande jaren.

Voornamelijk buitenbranden

De brandweer is tijdens oud en nieuw in totaal 3.959 keer opgeroepen voor een incident. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Instituut Fysieke Veiligheid, dat namens de brandweer de nieuwjaarsincidenten in Nederland bijhoudt.

In totaal is de brandweer 3.483 keer uitgerukt om een brand te blussen. In de meeste gevallen ging het om een buitenbrand. Verder waren er veel containerbranden (612) en autobranden (226). Van alle meldingen ging het 95 keer om een woningbrand en ruim honderd keer om een andere gebouwbrand.

Let wel: de brandweer gaat op álle meldingen af, waaronder ook autobranden, containerbranden en dergelijke. Salvage wordt door de brandweer alleen opgeroepen voor branden in woningen en bedrijfspanden waarbij de gedupeerde direct hulp nodig heeft.

Namens VDSD: de allerbeste wensen voor 2021!