De autoverzekering van Max Verstappen

0
2290
⏰ Leestijd: 2 minuten

Dat het voor jonge autobestuurders lastig is om een voordelige autoverzekering op de kop te tikken, is geen geheim. Ook niet voor Formule 1 coureur Max Verstappen. Met zijn 18 jaar is de Nederlander een superster op de parcours. Toch kunnen we er vanuit gaan dat ook hij redelijk wat geld moet neerleggen voor de verzekering op zijn Porsche GT3 RS.

Berg kosten

Vergeleken met een gemiddelde achttienjarige heeft Verstappen auto’s die tien keer duurder zijn. Mocht de coureur op de weg brokken maken, dan betekent dat een berg kosten voor een autoverzekeraar. Tel daar de leeftijd bij op en hij zit in een lastig parket.
De nieuwste auto van de snelheidsduivel is een Porsche GT3 RS. Waarschijnlijk heeft Verstappen daar rond de 250.000 euro voor neergelegd. Eerder kreeg hij als cadeautje van zijn Red Bull-sponsor een V12 Vantage S van Aston Martin. Deze wagen heeft een geschatte waarde van zo’n €270.000. Als u deze twee bedragen bij elkaar optelt, is er een hoop te verzekeren.

Gelukkig zijn er voor peperdure auto’s aparte ‘high class’ verzekeraars en verzekeringen waar eigenaren terecht kunnen. De premies hiervoor kunnen oplopen tot wel €10.000 per maand.

Niet over struikelen

Maar daar draaien de meeste sterren hun hand niet voor om. Coureurs ook niet. Zij hebben wel het voordeel dat ‘gesponsorde’ bolides voor een deel onder een bedrijfsverzekering vallen. Zo hoeft deze doelgroep dus, in de meeste gevallen, alleen de premie voor de verzekering van hun privéauto op te hoesten.

Hoewel Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, de premie bekend wil maken, kunnen we er vanuit gaan dat de kosten redelijk in de duizenden zal lopen. Maar daar zullen ze vast niet over struikelen. Topteams in de Formule 1 verdienen jaarlijks namelijk zo’n €28.000.000, aldus Nederlands commentator en presentator van de Formule 1 Olav Mol.

Bron: autowereld.com