Hoe zit het met de autoverzekering als u uw auto verkoopt?

0
744
autoverzekering

U wilt uw auto verkopen, of misschien heeft u uw auto al verkocht. Hoe zit het dan met de autoverzekering? Zodra de auto verkocht is kunt u de huidige autoverzekering beëindigen. Maar hoe doet u dit precies en wat gebeurd er met de verzekering? Dat leggen we graag uit!

Wat gebeurt er als uw auto verkocht is?

Zodra uw auto verkocht is krijgt u een vrijwaringsbewijs. Hiermee kunt u aantonen dat de auto niet langer op uw naam staat. De verzekeringsplicht voor het voertuig ligt nu dan ook bij de nieuwe eigenaar. Met het vrijwaringsbewijs gaat u naar uw verzekeraar die vervolgens voor u de autoverzekering zal beëindigen of opschorten.

Autoverzekering tijdelijk opschorten

Mocht u meteen een nieuwe auto willen kopen dan kunt u ervoor kiezen om uw autoverzekering tijdelijk op te schorten. Uw verzekering wordt dan op het moment van de verkoopdatum bevroren. U hoeft op dat moment geen premie meer te betalen. Zodra u een andere auto aanmeldt wordt de verzekering weer actief.

Autoverzekering beëindigen

Zodra u de auto heeft verkocht kunt u de verzekering beëindigen. Uw verzekeraar stort eventueel teveel betaalde premie aan u terug. U krijgt een aangepast polisblad waarop staat dat de autoverzekering is beëindigt per de verkoopdatum. Op het polisblad staan ook het aantal schadevrije jaren waar u recht op heeft. Deze kunt u weer gebruiken indien u een nieuwe auto aanschaft. Let wel dat de opgebouwde schadevrije jaren maar een beperkt aantal jaren geldig zijn. Dit verschilt per verzekeraar.

Heeft u vragen over uw (auto)verzekering, of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn? Aarzel niet en neem snel contact met ons op via 0252 – 416850 of mail naar info@vdsd.nl.