Heb je 20 seconden?

0
1035
⏰ Leestijd: 2 minuten

Een inbreker heeft slechts 20 seconden nodig om een auto te kraken…

Wist je dat dat per dag zijn gemiddeld 215 mensen slachtoffer van een autokraak? In de donkere wintermaanden kan het aantal auto inbraken oplopen tot wel 300 autokraken per dag. Een inbreker heeft slechts 20 seconden nodig om een auto te kraken. Hierdoor is het zeer moeilijk om de autokrakers op heterdaad te betrappen, waardoor zij ongestoord nieuwe slachtoffers kunnen maken.

Risicogevallen

Autokrakers zijn in alle gemeenten van Nederland actief, maar het vaakst in de grote steden. In de regio’s Utrecht, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en Rotterdam loop je het grootste risico om slachtoffer te worden van een auto-inbraak. Bij diefstal van een auto speelt vooral het type auto mee.

Welke auto’s werden er het meest gestolen in 2016?

Voorkom diefstal of een autokraak: tips

  • Laat geen geld, mobiele telefoons, laptops of andere waardevolle spullen achter in je auto. Is er echt geen andere optie dan waardevolle spullen in de auto achter te laten? Leg je spullen dan uit het zicht.
  • Zet de bluetooth-functie van eventuele apparatuur in de auto uit. Dieven kunnen anders vanaf buiten de auto zien dat er apparatuur in uw auto ligt.
  • Laat je losse navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Veeg ook de afdruk van de zuignap van het raam. Bij vermoeden dat het navigatiesysteem in de auto ligt, kan je auto al opengebroken worden.
  • Zet je handschoenenkastje open zodat mensen kunnen zien dat er niks waardevols in ligt.
  • Let goed op je autosleutels. Laat ze nooit in je jas achter als je deze ergens ophangt.
  • Parkeer je auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verplichte, drukbezochte plek.
  • Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.
  • Zet je stuur op het stuurslot, zodat dieven er niet met uw auto vandoor kunnen gaan.

Goed verzekerd: een fijn gevoel

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Toch is het een fijn gevoel te weten dat je auto goed verzekerd is bij een autokraak of diefstal. Ben je slechts WA verzekerd, dan kan de maatschappij niks voor je betekenen bij kraak of diefstal van de auto. Zeker voor auto’s jonger dan 8 jaar is het verstandig om minimaal een beperkt casco verzekering af te sluiten. Je bent hiermee verzekerd tegen inbraakschade aan de auto, diefstal van bezittingen die in de auto lagen en diefstal van de auto zelf.

Meer weten? Neem snel contact met ons op!